Bingo – frågor och svar

Vad kostar det att spela bingo på nätet?
Att registrera sig som ny spelare på en bingosajt kostar ingenting. Som ny spelare får man vanligen en bingobonus, som gör att man kan spela bingo gratis ett tag, för att lära känna spelet och den aktuella bingosajten. Först när bonuspengarna är slut behöver man sätta in egna pengar för att kunna fortsätta spela. En bingobricka kan kosta allt från 10 öre till 30 kronor beroende på vilken bingovariant man spelar, vilken bingosajt man har valt och hur höga vinsterna är.

mamamia
Mamamia – Du får 50 kr gratis + freespins när du öppnar konto nu!

Måste man ladda ner och installera någon programvara för att kunna spela bingo?
Nej, de allra flesta bingosajter erbjuder att man kan spela bingo direkt i webbläsaren. Oftast krävs dock att man har java och/eller flash installerat på datorn.

Hur många spelare krävs för att en spelomgång ska starta?
Ofta kan man välja att spela ensam eller mot andra spelare. För att ett multispel (mot andra spelare) ska starta krävs så pass många spelare att en vinst är högre än brickpriset och antalet kan variera beroende på bingovariant. I klassisk bingo krävs vanligen ett minimum av tre spelare, men i variantbingo kan det krävas upp till 14 spelare innan spelet kan starta.

Vad händer om jag missar ett nummer eller om internetuppkopplingen slutar fungera?
Dina bingobrickor rättas automatiskt. Om det är vinst på en av dina bingobrickor så sätts pengarna helt automatiskt in på ditt spelkonto. Skulle telefonen ringa eller nätet lägga ner så behöver du alltså inte oroa dig.

Vad är chattvärdarnas uppgift?
Chattvärdarna finns tillhands i chatten under vissa tider för att svara på frågor, skapa en god stämning samt hålla i roliga och spännande extraspel. Det kan vara exempelvis Hänga gubben eller frågesport som ger extra chans till vinst.

Behöver man betala skatt på sina bingovinster?
Nej, så länge man spelar bingo på en sajt som är licensierad inom EU så gäller samma skatteregler som i Sverige, alltså att man inte behöver betala skatt.

Vad är en bingo jackpott?
Varje gång man spelar så läggs en del av de pengar som satsas till en större pott, en Jackpott. Denna Jackpott blir större och större ju längre det går innan den utfaller och den kan ibland uppgå till astronomiska summor. Jackpotten vinns oftast av den som har turen att få Bingo inom ett visst antal nummer. Olika bingosajter har olika regler för sina Jackpots.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>